När ni ändå är i trakten, se här några tips

 

 

 


Ibland blir man hungrig eller behöver någonstans att hålla en konferens, bo eller koppla av då finns de välutrustade herrgårdarna i Färna  och Karmansbo. Ytterligare herrgårdar är Jönsarbo, Bernshammar, Nyhammar och Uttersberg. Även Riddarhyttan har haft och Skinnskatteberg har herrgårdar. Ett Bed & Breakfast hotell finns  också i Färna. Inte långt från Färna kan man besöka Ebba Brahes lusthus och ta en kaffepaus. I Bernshammar kan man under sommartid njuta av konserter i klassisk anda. Camping finns också möjlighet till i Riddarhyttan på Liens camping. Vandrarhem hittar du på Borntorpet i Skinnskatteberg och i Köping.
Andra platser som i likhet med Karmansbo kan visa sina delar av järnhistorien är Lienshyttan och Röda jorden i Riddarhyttan. I Riddarhyttan finns ju också gruvor där kan Bastnäsfältet besökas efter överenskommelse. Väl i Riddarhyttan kan man hämta information och få sig en kopp kaffe med hembakt i KUJs gamla lokstall. Även kopparhistoria finns i Riddarhyttan där finns nämligen det gamla kopparverket. Mellan Riddarhyttan och Karmansbo ligger Uttersberg med Sveriges sannolikt mest kända konstgalleri Galleri Astley också väl känt för "jazz på perrongen" och de fina skulpturerna samt ett konstmuseum med den världskända Ernst Neizvestnys konst. En fullt utrustad Grafikverkstad med sakkunniga konstnärer finns i anslutning till Galleriet.
Andra härliga upplevelser kan man få i Skinnskatteberg genom att bo på Sveriges primitivaste vandrarhem Kolarbyn och gå på älgsafari. I Lerkulan mellan Skinnskatteberg och Riddarhyttan hittar du en spännande äventyrsplats. Pensionat Udden är ett härligt mat och övernattningsställe inte långt från Skinnskatteberg.
Många tycker om en kanotsafari och det går utmärkt att genomföra på Hedströmmen. Vill man se Bergslagens vilda djur i sin rätta miljö skall man följa med Wild Sweden på safari. Utefter Hedströmmen går också den gamla pilgrimsleden Romboleden från Köping till Trondheim

Vill Du ha ytterligare tips på att göra, se eller veta mera om titta då på dom här sidorna:
www.ekomuseum.se    www.uttersberg.net  www.bergslagen.se  www.vastmanland.se     www.guldoaventyr.se  www.algmark.se      www.trulynordic.se    www.ulvsbomuren.se